Lessen
Activiteitenagenda
Nordic Walking Soest
Nordic Walking
INWA kwaliteit
Benodigdheden
Sportief wandelen
Groeps/sportactiviteiten
Foto's
Informatie aanvragen
Benodigdheden Nordic Walking

Welke Nordic Walking pole?
Nordic Walking poles zijn er in vele soorten en maten, verstelbaar en niet verstelbaar en variërend in prijs en kwaliteit. Ook voor Nordic Walking poles geldt dat goedkoop vaak duurkoop is. Goedkope poles geven onvoldoende demping, zijn te zwaar en het handvat is onvoldoende geschikt om op een verantwoorde wijze te leren Nordic Walken.
Ook een goede comfortabele strap (handvatriempje) is zeer belangrijk om langdurig goed te kunnen afzetten waarbij de hand ontspannen is.
Als u van plan bent om Nordic Walking poles aan te schaffen, is het allereerst belangrijk om te weten wat voor type loper u bent (beginner, gevorderd, recreatief of sportief). Heeft u last van blessures of bepaalde gewrichten? En: onder welke omstandigheden gaat u de poles gebruiken? Moeten ze bijvoorbeeld vaak mee op reis of gaat u in de bergen wandelen? Wat is uw postuur, gewicht en lengte? Al deze gegevens zijn van belang bij uw aankoopbeslissing.
Een goede Nordic Walking pole is zeer schokdempend, zeer licht in gewicht en zeer duurzaam van kwaliteit. Verder is het belangrijk dat het handvat ergonomisch is gevormd, evenals de handriemen zodat de handen niet worden afgekneld of uit de riemen kunnen glijden. Laat u bij de aankoop van Nordic Walking poles, schoenen en kleding altijd goed adviseren.

In Soest kunt u terecht bij:
Intersport Van Dam, Birkstraat 103 (3768 HD)
telefoon: (035) 603 00 04De cursussen volgens de richtlijnen van de International Nordic Walking Association waarbij ook Nordic Walking Soest is aangesloten, zijn gebaseerd op gebruik van Exel poles. Dit mede omdat u met de straps van deze poles de afzet en terugzwaai uitstekend kunt uitvoeren zonder dat de hand wordt gekneld en hand plus arm gespannen blijft.

Welke Nordic Walking schoen?
- Nordic Walking schoenen zijn laag zodat de enkel ruimte heeft om optimaal te bewegen en er geen druk ontstaat op de achillespees
- Nordic Walking schoenen zijn soepel, maar geven wel voldoende stabiliteit (dus bij voorkeur geen gymschoenen of hardloopschoenen)
- Nordic Walking schoenen zijn waterdicht en ademend
- Nordic Walking schoenen hebben een zool met een goed profiel
Wandelschoenen zijn niet altijd geschikt voor Nordic Walking; daarentegen zijn Nordic Walkingschoenen wel altijd geschikt voor wandelen of sportief wandelen en zelfs voor dagelijks algemeen gebruik.

Welke Nordic Walking kleding?
In kleding is er een enorm aanbod. Ook het dragen van de juiste kleding draagt bij aan een optimale training. Het allerbelangrijkste is het gebruik van het zgn. lagensysteem. Hierbij draagt u meerdere dunne laagjes kleding over elkaar. Het grote voordeel hiervan is, dat u heel eenvoudig kleren uit kunt trekken bij warmte en aan kunt trekken bij koude.
De buitenste kledinglaag biedt bescherming tegen regen en wind en dient dus altijd wind- en waterdicht te zijn. Denk hierbij aan een ademend regenjack of een winddicht fleecevest.
De tweede of binnenste kledinglaag is gericht op isolatie. Dit kan een dun fleecevest zijn of een overhemd/ blouse. Maar ook bijvoorbeeld een shirt met lange mouw.
De onderste kledinglaag is gericht op het afvoeren van transpiratie van de huid. Op deze manier voorkomt het te snelle afkoeling en spierpijnen. Denk hierbij aan thermisch ondergoed.Gezond & fit met
Nordic Walking Soest
Voor informatie over Nordic Walking Soest:
info@nordicwalkingsoest.nl
of 06-159 511 67